הזדמנות לחוות את ירושלים בדרך שונה דרך חוש הריח המישוש וכמובן חוש הטעם.
זמן מומלץ יום חמישי משעה: 20:00
נפגש בבית כלל ומשם נצא לשוק מחנה יהודה. השוק לקראת סגירה אבל דוכני הלחם מלאים במגוון לחמים … מהשוק הצבעוני נמשיך למאפיית טלר. המאפייה מתמחה בלחם שאור. נכיר את ההבדלים בין לחם שאור ללחם רגיל. ומשם דרך סמטאות השוק וציורי הקיר, נגיע למפגש עם מקובל. המקובל יספר לנו על הלחם בקבלה.מהמפגש הקבלי נצעד היישר למאפיית אביחיל. המאפייה מתמחה בביגל מיוחד .אופים בה לחם ברציפות משנת 1932 וריחה נישא למרחוק.
המאפייה הבאה היא מאפיית נחמה שם מתמחים בלחמים בוכרים ולחמים פרסיים מיוחדים. המאפייה נמצאת בלב שוק הנגרים ובלילה היא שוקקת חיים.
נסיים את הלילה המפתיע במאפיית לנדנר.המאפיה נוסדה ב-1887. ייחודה בחלות קלועות בעבודת יד החלות נאפות בתנור אבן ישן.
האופה הרב זושא גרליץ איש צעיר(יותר מ-90) קולע חלות כבר 70 שנה והריח משגע…
מעבר לחוויה נשמע על לחם ,אופים וההווי סביב המאפיות הירושלמיות השכונתיות.
ונסיים בנשיקה -ואיך היא קשורה ללחם.
***הסיור בשכונות חרדיות מחייב לבוש צנוע -נשים בחצאיות. מומלץ בקבוצות קטנות.