העיר העתיקה בירושלים אוצרת בקרבה סודות רבים.
אחד הטעימים שבהם נמצא בסמוך לכנסיית הקבר ברחוב בית הבד.
למטייל הרגיל המקום סמוי מן העין אבל "המאפיה" של זלטימו לפי דבריו עומדת כבר 200 שנה באותו המקום. בכל החנויות ברחוב בית הבד מכירים אותו והמשפחה כבר מזמן פתחה סניפים מחוץ לחומות ברמללה ובעמן.
אז מה הסוד?
זלטימו מכין את המוטבק- בורקס מבצק דק מאוד ממולא גבינת עיזים. מדובר במעדן מעולם אחר.
כשהיינו אצלו בחנות הלקוחות הנוספים היו תושבי הרחוב והשכונה.
זלטימו מספר שבני משפחתו המציאו את המתכון לפני 200 שנה ומאז הבנים ממשיכים את המסורת.
זלטימו מכין כל מוטבק בעבודת יד. הוא משקיע את כל הלב ברידוד הבצק והפיכתו לעלה דקיק, לאחר מכן מוסף את הגבינה ומקפל את בצק על הגבינה (הקיפול נתן את השם- מוטבק) ואז מכניס את הבצק המקופל לתנור, מחכה כ 10 דקות, מוציא את הבצק האפוי וממשיך לעבוד. מוזג מי סוכר ובוזק סוכר טחון בשלב האחרון מניח בצלחת ומגיש או לממהרים מניח בתבנית ואורז. מומלץ לאכול חם.
הכנת מוטבק אחד נמשכת כ 20 דקות ולעיתים צריך לחכות בתור.
מתאים למי שיש זמן ואוהב אוכל מיוחד ומתוק.
לפי זלטימו החנות נפתחת (בדרך כלל) מ 06:00 בבוקר עד הערב וברמדאן עד מאוחר בלילה.
אם עברתם בסביבה ופתוח ממליץ להיכנס להזמין וגם לשבת במקום לאכול וללקק את האצבעות.
לצפיה בסרטון הכנת המוטבקה לחץ כאן