טיול ייחודי בנצרת-מאמר
11 ביולי 2016
טיול מאפים גליליים
11 ביולי 2016

החומוס הטוב ביותר בנצרת

(אוקטובר 2012)

את אבו אשרף פגשתי לראשונה ב-2006 בפתח החנות שלו בשוק של נצרת. בחדר הגדול בן כ- 200 שנה מבלה אבו אשרף את זמנו כבר 30 שנה. במסעדה שנקראת "דיאוון אל סראייה" יש מקום ל- 30 איש אבל אבו אשרף מעדיף שיהיו הרבה פחות… בזמנו הפנוי כשאין סועדים , אבו אשרף משפץ פרימוסים, מסדר עששיות וכלים ישנים. כשמגיעים אורחים הוא מנהל איתם שיחת חולין ומספר שמשפחתו   משפחת אבו אחמד היא מהותיקות בנצרת. כיום בשנת   2012 כ-9000 מתושבי נצרת משתייכים למשפחה זו.
תוך כדי שיחה אבו אשרף מכין לנו צלחת חומוס . תפריט המסעדה לא השתנה כבר 30 שנה. סלט ירקות עם שמן זית ולימון ,חומוס עם טחינה בעבודת יד. התוספת למעוניינים כדורי פלאפל ולקינוח קפה וקטאייף. כל אחד מקבל מנה אישית , אם מגיעים שני אורחים אבו אשרף ימליץ לקחת צלחת חומוס אחת כי החומוס שלו משביע. אצל אבו אשרף הכל זורם בהילוך איטי אם אתם ממהרים זה לא מקום בשבילכם. צריך להשקיע לפחות שעה ,כמו שאומרים לקחת את הזמן. אבל שווה לחכות, אבו אשרף מכין הכל מול הלקוח והכל טרי. אחרי החומוס מגיע הקינוח הקטאייף. אלו עוגיות דמויות סמבוסק. המוסלמים אוכלים אותם רק בארוחה של צום הרמאדן. אבו אשרף לוקח את הבצק וממלא אותו באגוזים או גבינה ומניח על המחבת ומטגן. הטיגון נמשך מספר דקות, אח"כ הוא מזליף סירופ מתוק ומניח בצלחת. הכל כמובן חם וטעים.
אז למי שיש סבלנות לחוויה של פעם זה המקום. חשוב לזכור אחרי ארוחה כזאת שבעים עד למחרת

071

074

Call Now Button