טיול למונטנגרו 16-23.7.24
21 במאי 2024
מקדוניה דגל ומטבע
22 במאי 2024

האוכל הבלקני של מקדוניה

טיילתי במקדוניה בטיול מאורגן של שבוע בחודש מאי 24.

בוקר וערב אכלנו במלון. במשך היום טיילנו והכרנו את האוכל המקדוני.

האוכל המקדוני מספר את הסיפור ההיסטורי של מקדוניה.

סלט יווני

הסלט הנפוץ במסעדות לתיירים נקרא סלט יווני (רומז על ההשפעה

של יוון השכנה) בסלט היווני גבינה מקומית מלוחה מלפפונים ועגבניות

עם טעם בלאדי. המנה מומלצת עם יוגורט בנפרד ומשביעה.

הבוריק

המלך של אוכל הרחוב המקדוני הוא הבוריק.  את הבוריק אפשר למצוא במגוון צורות ובמגוון מילויים. יש בוריק עם תרד יש בוריק עם בשר ויש בוריק עם גבינה מלוחה.

הבוריק מספר על השלטון התורכי של 500 שנה ברצף. בנוסף התושבים  האלבנים ממוצא מוסלמי הופכים את מקדוניה לגן עדן של אוכל תורכי.

יש גלידה תורכית ובכל רחוב ראשי יש חנויות של בקלואה ומגוון של מתוקים תורכיים כולם מיצור מקומי.

בעיקר בסקופיה וגם באוכריד יש בתי קפה. מוכרים בהם ספל קפה או ספל תה ב 20 דינר ואפשר לשבת לשתות לדבר וגם לעשן נרגילה.

בסקופיה קניתי בשוק מיקיצה  לפי גוגל מיקיצה היא סופגניה בולגרית. (תזכורת להשפעה והשלטון הבולגרי במקדוניה )  20 דינר ואתם זוכים בעונג צרוף של בצק מטוגן בשמן. צריך לאכול כמה מיקיצות. המיקיצה בשוק היתה עם גבינה.

שישקבאב בסקופיה

בסקופיה באזור הבאזר רציתי קבאב כמו כולם וב "טעות " הזמנתי שיש קבאב – שפוד בשר על האש. השיש קבב לא היה טעים למזלי החתולים שהגיעו במהירות אהבו ונהנו מאוד. אני אכלתי את הצ'יפס.

אוכל מקדוני מקומי

המקדונים בכפרים דואגים לעצמם. לעיתים הכפר מנותק ימים בגלל שלג. הכפריים מכינים מגוון מטורף של ריבות מכל הפירות האפשריים מדובדבנים ועד תפוחים.

בשביל להתחמם וגם לשמוח הם מכינים ראקי מקליפות ענבים ואלכוהול

במנזרים ולא רק הכינו יין. היין המקדוני מפורסם ברחבי אירופה בתמונה יין ממנזר קלישטה

בנוסף יש במקדוניה מותגים של בירה מקומית פחית עולה 80 דינר

המאכל המקומי המרכזי שנמצא בכל מקום הוא קבב מקדוני. במסעדות הם קוראים לו (טרדישונל) יענו מסורתי הקבב המקדוני עשוי מבשר בקר מתובל בתבלינים מקומיים ומגיע בחתיכות קטנות ומאורכות " כמו חטיף" במנה אפשר לקבל 10 קבבים המנה מגיעה עם תפוח אדמה בצל וגם לחם מקומי.

להפתעתי על השולחן אין מלח ופילפל. יש קערה עם תבלין בצבע אדום. בקערה יש פפריקה חריפה עם מלח (זאת כנראה השפעה הונגרית) 

באוכריד הייתה המנה שהכי אהבתי. שילוב של קבב מקדוני עם  קבב אדנה המתכון מתורכיה קבב ארוך על שיפוד במראה מזכיר קבב עירקי טעם מטורף שממלא אותך וגורם לך לחזור.

 

טייל כתב וטעם עופר בן דוד מורה דרך.

בואו לטייל איתי 052-2945446

סרטון  אלופי הקבב

 

 

Call Now Button