בכפר חב"ד חיים כיום כ 7500 תושבים. כולם חסידי חב"ד. הישוב מהווה את המרכז הרוחני של החסידות בארץ.
חסידות חב"ד משלבת פתיחות לעולם החילוני יחד עם אמונה ודרך חיים חרדית.
הכפר נוסד כישוב חקלאי ב 1949על ידי חסידי חב"ד. (סמוך להקמת הכפר שלח רבי יוסף יצחק שניאורסון מכתב עידוד למתיישבים וכן ספר תורה. (תאריך זה נקבע ליום הקמת הכפר.
כיום עדיין יש בכפר מעט חקלאים. למשפחת גורליק יש פרדס אתרוגים. למשפחת שפרינגלר יש יקב ומגדלים ענבים יש גם מכוורת גדולה ,פרדסים ועוד
בכפר רבים עוסקים בחינוך באמנות יודאיקה ועוד.
סיור בכפר הוא חוויה יחודית לאורך כל השנה ובמיוחד לקראת חג פסח.
בית הרבי מלובביטש
תחנת ביקור חובה בכפר לאורך כל השנה היא בית הרבי.
המבנה הוא העתק של בניין מרכז חב"ד העולמי – 770 בקראון הייטס שבברוקלין, הממוקם במרכז היישוב . הבניין נבנה בשנת 1986 בהוראת האדמו"ר רבי מנחם מנדל שניאורסון.
בבניין שוכנים בין היתר משרדי אגודת חסידי חב"ד, בית כנסת וכולל אברכים כמו כן פועל בו מרכז מבקרים.
הרבי הורה כי הבניין ייבנה כהעתק של מרכז חב"ד העולמי שבברוקלין כדי לאפשר למי שאין ביכולתו להגיע למבנה המקורי בברוקלין להתרשם מהדגם שבכפר חב"ד.
את המבנה רואים גם בנסיעה מכביש מס 1 באזור נתב"ג.
אפשר לבקר במבנה בתאום מראש ולפתוח "אגרות קודש"
מאפיית המצות
המאפיה ממוקמת במרכז הכפר. במאפיה אופים מצות שמורות. מתחילים לאפות את המצות מחג פורים. אפשר לבקר במאפייה ולראות את כל תהליך האפייה. בכל שעה המקום הומה מבקרים ואטובוסים . במקום יש חנות וניתן לקנות מצות במקום.
רוב העובדים הם תושבי הכפר. העבודה נעשית במשמרות.
תהליך האפייה מתחיל כבר בשלב קציר החיטה. מוודאים שלא יהיה מגע עם רטיבות או מים. משך האפייה חייב להיות פחות מ- 18 דקות .
על מנת שהבצק לא יחמיץ. במאפייה של כפר חב"ד , זמן האפייה הממוצע למצה שמורה 5 דקות.
במאפייה מתגאים שכל תהליך האפייה הוא ידני ללא מגע של מכונה. לצופה מהצד התהליך נראה כמו תצפית על כוורת דבורים אנושית.
עשרות בחורים עובדים בקצב מטורף והבצק עובר מיד ליד עד הגעתו לתנור. הכל נעשה על פי ההלכה. שקילת הקמח,
הוספת המים "שלנו", לישת הבצק,רידוד הבצק והאפיה.
בהחלט חוויה מהפנטת לצופה מהצד.
אחרי כל הביקור חייבים גם מצות לליל הסדר!
חנות הפסח ליפסקר
לקראת חג הפסח נפתחת חנות מיוחדת שמוכרת מוצרים כשרים לפסח בלבד לחילונים ביקור החנות הוא חוויה.
מוכרים כאן את כל סוגי האגוזים.
את מיץ "הגאולה" מיץ ענבים.
כוסות יין במידה המתאימה לשתיית היין לפי ההלכה . יין של משפחת שפרינגר שיש לה יקב בכפר ואת כל סוגי המצות והמצות השמורות.
ואפילו ערכה מיוחדת "סט בדיקת חמץ" הכוללת את הברכה, נוצה, נר וכף עץ לאסוף את פרורי החמץ.
זה רק קמצוץ מנפלאות כפר חב"ד. בואו לבקר ותגלו בעצמכם.
כתב צילם הצטלם והתרגש עופר בן דוד מורה דרך 052-2945446